Тенденції та виклики птахівничої галузі

Птахівництво - це природна практика вирощування індиків, курей, качок або гусей. Птахів вирощують для домашнього або комерційного використання, для отримання м'яса, яєць та пір'я. Кури, качки, гуси, індики, є основними видами птахів на птахофабриках. У цьому процесі птахівники зустрічаються з різними викликами   пов'язаними з виробництвом і маркетингом продукції птахівництва. На основі наявних світових даних саме на рівні виробництва та збуту продукції птахівництва можна продовжувати сприяти розвитку птахівництва та підтримці власників птахофабрик.  Але завжди необхідно докладати спільних зусиль для пошуку організаційних рішень для мінімізації ризиків для здоров'я населення, а уряд повинен надавати відповідну підтримку з таких питань, як профілактика хвороб, покращення виводимості, тощо. На жаль, більшість державних програм у країнах, що розвиваються, не задовольняють потреби птахівників.Але птахівництво все ж є одним з найбільш швидкозростаючих фрагментів сільськогосподарського сектору  Причинами швидкого зростання цього сегменту є такі фактори:

  • зростання рівня доходів населення;
  • збільшення кількості міського населення;
  • збільшення кількості фермерських господарств.

Ситуація в потребах продукції птахівництва

М'ясо птиці випередило двох своїх основних конкурентів - яловичину і телятину. Іншою важливою подією в  птахівництві є поширення інтеграції, яка відбувається дуже швидко, особливо у виробництві бройлерів.  Промислове птахівництво швидко зростає з початку 1990-х років завдяки використанню покращеної генетики, промислових кормів та менеджменту. Це призвело до стрімкого зростання кількості птахофабрик по всій країні . 

Птахівництво  -  важливий сільськогосподарський сектор

Споживання яєць та  м'яса швидко зростає.  До середини 20-го століття м'ясо птиці було побічним продуктом яєчної промисловості, а зараз яйця і куряче м'ясо є важливими і багатими джерелами поживних речовин для організму людини. Такі необхідні елементи як білок, вітаміни та мінерали єнеобхідними, щоб вирівняти людський раціон.  Сучасне комерційне птахівництво має тенденцію бути більш цілеспрямованим і використовувати складні технології для відстеження стану і темпів виробництва. Птахівництво є одним з найбільш швидкозростаючих сегментів сільськогосподарського сектору. Птахівництво ще дає багатий органічний послід і є важливим джерелом доходу і зайнятості для мільйонів фермерів та інших осіб, зайнятих у суміжних галузях птахівництва. Курятина залишається найпоширенішим видом м'яса. На відміну від яловичини чи свинини, вона не має релігійних табу і ціни на куряче м'ясо дешевші. Деякі люди вживають яйця як регулярну додаткову частину свого вегетаріанського раціону.  

Тренди в птахівництві

  • Агробізнес

Надання найновіших даних про ринок птиці та яєць стає все більш важливим, оскільки галузь стикається зі зростаючим попитом та вищими витратами. Це охоплює виробництво, споживання, торгівлю.

  • Попит і пропозиція на ринку

Фактори попиту зумовлені як попитом, так і пропозицією.

  • Вільний вигул та обмежене утримання птиці
  • Технологічні зміни в птахівництві

Такі зміни часто зумовлені прогресом у селекції, який покращив розмір тварин, плодючість, швидкість росту та однорідність. 

  • Зростання торгівлі продукцією птахівництва

Зростання торгівлі продукцією птахівництва ще більше збільшує попит. Поява великих та невеликих роздрібних торгівельних мереж відображає структурні зміни, які змінюють спосіб, у який м'ясні продукти збираються, перевіряються, переробляються, упаковуються та постачаються споживачам.

Отже, зростаючий попит на яйця та м'ясо птиці забезпечує можливість купувати продукцію та постійно підтримувати її потрібну якість.  Важливими аспектами є утримання та управління, контроль здоров'я, переробка та маркетинг продукції як на внутрішньому, так і на експортному ринках.

Корисні сторінки нашого сайту:

цей сайт використовує cookie для збереження інформації про користувача та його активності