Сектор птахівництва та конструкції пташників

Птахівництво включає в себе багато складових, яких необхідно дотримуватися. Потрібно мати грунтовні  знання як ефективно управляти птахофабрикою чи навіть окремим пташником з низькими втратами, швидким оборотом і, як наслідок, вищими прибутками. Потрібне розуміння загальних вимог, що використовуються у процесі вирощування птахів.

Необхідно зосередитися на таких важливих моментах:

  1. належне утримання, 
  2. відстань між пташниками, 
  3. годування, 
  4. змішування/формування кормів, 
  5. опалення та освітлення, 
  6. вакцинацію та симптоми захворювання курей.  

Потрібно знати з самого початку як планувати, впроваджувати, управляти та оцінювати птахофабрики та окремі птащники.

Важливою складовою завжди залишається складання комплексного бізнес-плану з: 

  • бюджетами, 
  • грошовими потоками, 
  • планом розміщення, 
  • обладнанням.

Вимоги щодо організаціїї та відповідного планування

Бізнес-план може бути використаний для власного планування або для подачі заявки на фінансування.

Потрібно організувати роботу таким чином, щоб зробити вирощування курей проєктом, що приносить дохід як початківцям так і вже існуючим фермерам.

Більшість людей покладаються на птахівництво, як основне джерело постачання білка.  Дуже часто свої корективи в процес вирощування та утримання птахів вносить навколишнє середовище певних регіонів. Інколи потрібно приділяти детальну увагу джерелам генерації тепла в пташнику, а саме кліматичним умовам в пташниках, реакцію птахів на них та їх вплив на управління тепловим режимом у птахівництві. Таким чином, потрібно володіти актуальною інформацією щодо параметрів теплопостачання у пташниках, враховуючи рекомендації щодо параметрів архітектурного проєктування пташників, які забезпечують оптимальний клімат всередині будівлі. 

Намагайтеся бути обізнаними з проблеми птахівництва в умовах спекотного та вологого клімату.

Регуляція  цього процесу  змінює поведінку птахів, споживання корму чи метаболізм.  Ефективність розумної втрати тепла залежить від різниці температур між птицею і навколишнім середовищем.

Там, де температура навколишнього середовища перевищує 24°C, випарне охолодження (приховані 

тепловтрати) стає основним методом розсіювання тепла у птахів незалежно від віку.  Втрата тепла через випарне охолодження при температурах, що виходять за межі термо-нейтральної зони, вимагає від птахів  перенаправлення енергії, необхідної для росту і розвитку, на дихання.  Це може призвести до зневоднення через недостатнє водопостачання та надмірне виділення вуглекислого газу. Збільшення об'єму та швидкості повітря, що рухається над птахами, збільшує втрати тепла у птахів за рахунок конвекції, відведення тепла, затриманого в пташнику, і зменшення впливу високої вологості .

Врахування важливих параметрів при архітектурному плануванні пташника

Важливо розуміти, як впливають внутрішні кліматичні умови пташника на птицю, як вона реагує на них і які наслідки це має для неї.  Кліматичні фактори, що становлять інтерес, включають температуру, відносну вологість, склад і швидкість руху повітря та стан освітлення.

Існує величезна дискусія щодо ідеального температурного діапазону, необхідного для різних видів і вікових груп курей для досягнення оптимальної продуктивності. Це може мати зв'язок з іншими кліматичними факторами, такими як вологість і швидкість вітру, які впливають на зміну температури та попередню адаптацію курей до кліматичних змін.  

Отже, вищевказані та багато інших параметрів потрібно враховувати для ефективної роботи.

Корисні сторінки нашого сайту:

цей сайт використовує cookie для збереження інформації про користувача та його активності