Розвиток птахівництва - як багатовимірний процес

Птахівництво охоплює економічні, екологічні та соціальні аспекти управління. Сталий розвиток у птахівництві - це основа побудована на багатовимірному розумінні складної концепції. Сектор птахівництва в сільському господарстві. Птиця, яку утримують та вирощують заради мяса, піря або яєць є фективним джерелом даної продукції в харчовій промисловості. Продовольчі потреби людини займають тут першочергове місце.

Аспекти сталості птахівництва

Необхідно оцінювати життєвий цикл - це метод вивчення повного виробничого або виробничо-збутового ланцюжка. Птахівництво - це найбільш ресурсоефективне виробництво мяса в сільському господарстві, яке має великий потенціал для покращень.

Надзвичайно важливим є аспект повязаний з кормами та продуктами харчування. Птиця є частиною кругообігу поживних речовин.  В ідеалі, найкращим є утримання та вирощування птиці з мінімальним використанням праці та ресурсів. Наприклад, послід птиці сприяє родючості грунту. 

Існує багато порід птиці. Більшість цих порід вирощують фермери по всьому світу, вирорбляючи значну частину мяса, яєць у світі. Багато з цих поріфд є місцево адаптованими. 

Роль мяса птиці змінювалася напротязі останнього століття. Спочатку це ба розкіш, але з часом індустрія птахівництва перетворилася на більш дешевий і практично один із основних продуктів харчування. Зараз - це найдешевше джерело білка.

Отже, основними залишаються такі аспекти:

  • Екологічні;
  • Управління ресурсами;
  • Соціальні;
  • Виробництво кормів.

Процес зростання галузі птахівництва

Птахівництво і зараз залишається найбільш швидкозростаючою галуззю. Очікується, що світовий сектор птахівництва продовжуватиме зростати, оскільки попит на мясо та яйця зумовлений зростанням населення, зростанням доходів та урбанізацією. 

Крім того, завдяки генетиці та інноваціям вартість вирощування птиці неодноразово знижувалася. Тривалість вирощування бройлерів може складати 6 тижнів. За цей час вони чудово перетворюють корм на білок, як жодна інша тварина. Попит зростає настільки швидко, що виробники не встигають за ним, що призводить до виникнення дефіциту. Створюється конкуренція за поставки, що в свою чергу покращує якість та змінює цінову політику.

Отже, промислове птахівництво, це

  1. Вирощування бройлерів (для виробництва мяса);
  2. Вирощування курей несучок (для виробництва яєць).

Способи покращення умов

 Для покращення вирощування та умов утримування птахів, зменшення впливу на навколишнє середовище та підвищення стійкості даного сектору набувають популярності такі виробничі системи:

  • органічне птахівництво;
  • вільний вигул;
  • менша щільність птиці.

Отже, існує багато засобів та додатково впроваджуються необхідні реформи для безпечного вирощування птахів та розвитку даної індустрії.

Корисні сторінки нашого сайту:

цей сайт використовує cookie для збереження інформації про користувача та його активності